About Subsidiefocus

Subsidiefocus is een internationaal opererend adviesbureau gericht op innovatie. Al meer dan twintig jaar helpen wij ondernemers hun dromen en ambities te realiseren. In een wereld die dagelijks verandert, signaleren wij elke dag opnieuw kansen voor onze klanten. Ons team heeft kennis van alle financieringsmogelijkheden. Zo helpen wij doelen te bereiken. Als onderdeel van ABAB Accountants en Adviseurs hebben wij een schat aan kennis in huis waardoor wij nog beter kunnen ondersteunen.Joost Manager Innovatie aan het woord

Al ruim drie jaar is Joost onderdeel van ABAB Subsidiefocus. Momenteel werkt hij als manager innovatie, waarbij hij zich richt op de technologische maakindustrie. Voorheen werkte hij als senior consultant innovatie bij Subsidiefocus. “Binnen ABAB heb je zelf de regie over je loopbaan en heb je veel invloed op je eigen carrière.”

 

Elke werkdag anders

Als manager innovatie houdt Joost zich vooral bezig met strategisch overleg, het adviseren van klanten en het coördineren van zijn team. Joost: “Elke werkdag is anders voor mij en dat maakt mijn werk leuk en divers. Daarnaast is resultaatgericht werken een belangrijk onderdeel van mijn baan én dat motiveert mij misschien nog wel het meest.” Joost is voornamelijk werkzaam vanuit kantoor Veldhoven, of bij klanten voor externe afspraken. Ook werkt hij één dag in de week vanuit het Subsidiefocus-kantoor op de Brainport Industrie Campus.

 

“Ik werk voor verschillende klanten, waaronder innovatieve bedrijven als Fatboy, Lightyear, ELEO, Leaseplan, Skytree en Hardt Hyperloop. Aansprekende projecten zijn bijvoorbeeld de ontwikkeling van een volledig zelfvoorzienende elektrische auto, een monitoringssysteem voor nul-op-de-meter woningen, een elektrische bus met geïntegreerde zonnepanelen, onzichtbaar gepantserde voertuigen en een waterzuiveringssysteem voor ontwikkelingslanden.”

 

“Het is mooi om zulke projecten te identificeren, te koppelen aan een subsidie en vervolgens het volledige traject van de aanvraag tot de goedkeuring te begeleiden.”

 

Jezelf innoveren

Joost werkt als manager innovatie, maar zichzelf innoveren vindt hij ook belangrijk. Hij noemt zichzelf dan ook ‘een lerende manager’. Joost: “Ik heb onlangs het Talenten Ontwikkel Programma (TOP) gevolgd. Tijdens dat programma heb ik veel geleerd, niet alleen over ABAB maar ook over mezelf. Met programma’s en cursussen als deze probeer ik mijn kennis te blijven verbreden. Het is fijn dat ABAB die mogelijkheid biedt.”

 

Joost geeft leiding aan een divers team. “In ons team hebben we een mooie mix op het gebied van kennis en generatie. Dat zorgt voor een goede verdeling en een leuke dynamiek. Samenwerken staat in ons team centraal. Continu delen we onze kennis en visies met elkaar, waardoor iedereen het maximale uit het werk haalt. Dat is niet alleen goed voor het resultaat, maar het maakt ons werk ook leuk!”

 

Focus op klanten

“De kracht van Subsidiefocus is onze focus op klanten,” aldus Joost. “Ik probeer me zo goed mogelijk te verplaatsen in de klant, om zo het beste advies te kunnen geven. Ik zie de klant écht als onderdeel van het team.” Het leukste aan zijn baan? Daar hoeft Joost niet lang over te denken: “Dat is de samenwerking met klanten en collega’s. Door mee te denken met de klant, behalen we áltijd het gewenste resultaat. Daarbij ben ik trots op het vertrouwen en de ruimte die ik krijg vanuit de organisatie om mijzelf te ontwikkelen en zaken op te pakken.”

 

Meer weten? Bekijk www.subsidiefocus.nl


ABOUT

Intermate is the study association of the bachelor Technical Innovation Sciences, the majors Sustainable Innovation and Psychology & Technology and the masters Human Technology Interaction and Innovation Sciences.

SV INTERMATE

040-247 4430

https://facebook.com/svintermate/

@svintermate

SV Intermate

© 2020 - sv Intermate